Har politikers utseende någon betydelse?

I dagens samhälle spelar utseendet allt större roll inom politiken än tidigare. Men vårt utseende har även betydelse inom vissa yrken, privata som offentliga. Anledning är troligtvis att vi har blivit mer noga med att de personer som representerar oss i det offentliga eller som representerar ett företag eller myndighet bör ha ett vårdat utseende och klädsel. Ett vårdat och hälsosamt utseende är mer förtroendeingivande än en person med ett ovårdat utseende och slarvig klädsel.

Vackra politiker

Eftersom utseendet har betydelse innebär det då att vackra politiker vinner fler val än politiker med mindre attraktivt utseende? Det är svårt att ge ett exakt svar på denna fråga eftersom politik i slutändan handlar om vilket politiskt budskap politiker representerar. Det kan även utgöra problem om en politiker anses vara för vacker. Intressant nog lyckas dock ”vackra” politiker bättre enligt tidigare forskning. Man konstaterade att högerpolitiker för det mesta ser bättre ut än politiker i vänsterpartier. Vad som kallas en vacker politiker handlar mer om ett vårdat och hälsosamt utseende och inte om att du behöver se ut som en filmstjärna.

Förbättra ditt utseende

Först och främst behöver du skaffa en garderob som passar ditt uppdrag eller yrke. Men det går även att förbättra sitt utseende med behandling som inte behöver vara dyr men som alltid bör utföras av professionella. Akademikliniken är ett företag där endast utbildad personal och världsledande legitimerade och certifierade plastikkirurger arbetar. Med 30 års erfarenhet kommer du att få förstklassiga behandlingar hos Akademikliniken med naturligt resultat. Hos Akademikliniken kan du få experthjälp med att förbättra ditt utseende. Det kan handla om fillers eller en lång rad andra typer av hudbehandlingar som till exempel skinbooster som kommer att ge ett yngre, vackrare och hälsosammare utseende utan kirurgi. Men Akademikliniken utför även andra kroppsliga förbättringar som exempelvis bröstlyft, bröstförstoring eller förminskning, näsplastik eller ögonplastik. Du är varmt välkommen att besöka Akademikliniken online för mer information.

Politiker och media

Som politiker får du räkna med att synas i media. Ju högre position du håller, desto mer mediebevakning kommer du att få i TV eller tidningar. Undersökningar har visat att folk är mer villiga att rösta på en politiker som har ett välvårdat och representativt utseende. Faktum är att politiker numera har insett att det gäller att se mer attraktiv och representativ ut för att öka chanserna att vinna ett val. En person som ser snygg, välvårdad och representativ ut kommer dessutom att kunna dra mer fördel av medieintresset. Faktum är att TV föredrar politiker eller personer med ett attraktivt och representativt utseende. Det gäller dock att balansera sitt utseende och inte se konstgjord eller allt för lyxig ut. Ett bra exempel är Tanja Karpela som en gång i tiden var Miss Finland och som hela tiden måste kämpa mot kritik endast på grund av sitt vackra utseende. Att vara för vacker eller oattraktiv kan bli ett problem för politiker. Bästa rådet är att satsa på ditt utseende och att du framför ett politiskt budskap som du verkligen tror på och är villig att kämpa för.